24 Mayıs 2013 Cuma

BEBEK HAZIRLIKLARI 1: YUSUFUN ODASI




Merhaba :)

Uzuun bir aradan sonra ben geldim. Bu defa yalnız gelmedim yusufu da getirdim :) Paylaşılacak o kadar çok şey birikti ki hayatımda, nereden başlayacağımı bilemiyorum. Facebook sayfamdan ve instagramdan beni takip edenler gelişmeleri az çok biliyorlar, oğlumuz yusufa 8 Nisanda kavuştuk. Kısa bir duyuru yapmıştım buradan da. Bebek hazırlıkları ve hamilelik hakkında sorular alıyorum, onları cevaplamaya çalışıyorum fakat blogum aracılığı ile de deneyimlerimi paylaşmam gerektiğinin farkındayım ve bir başlangıç olarak yusufun odasından start veriyorum :) Aklımda paylaşılacak çok şey var inşallah ara ara güncelleyeceğim blogumu.



Bebek hazırlığı denilince ilk akla gelenlerden biri de bebeğin odası. Zevkler ve renkler tartışılmazmış bizim eşimle tercihimiz her zaman sadeden yana oldu mobilya konusunda. Evimizin tüm mobilyaları gibi yusufun odası da sade ve beyazın hakim olduğu renklerde oldu. Hayal ettiğimiz mobilyayı bulana kadar da oldukça enerji sarfettik. Mobilya serüvenimiz her bebek bekleyen çift gibi öncelikle google a "bebek odası" aratmakla başladı :) Bizim aradığımız sade tarzda mobilyalar maalesef hep yurt dışındaki sitelerde çıkıyordu karşımıza. Adını burada vermek istemediğim istanbuldan bir mobilyacının sitesinde bizim tarzımıza uygun çok çeşit gördük. İstanbulda bir düğün için gittiğimizde bu mobilyacıya uğramaya karar verdik. Gittiğimizde ne görelim mobilyacının bir showroomu bile yok, meğer sitedeki tüm fotoğraflar alıntıymış, sipariş üzerine üretiyorlarmış, modellerin hiçbiri kendilerinin değilmiş. Hayal kırıklığı ile denizliye geri döndük. Denizlide bir tane bebek mobilyacısı var oraya baktık. Bir tane olabilir dediğimiz model vardı ama izmire de bakmak istedik ve izmire gittik. Karabağlar ve alsancaktaki tüm bebek mobilyacılarını gezdik fakat nafile. İstediğimizi bulamıyorduk ve neredeyse tüm mağazalar birbirinin kopyasıydı. Derken denizlideki mobilyacıdan olabilir dediğimiz mobilyayı almaya karar verdik ve tekrar gittik mağazaya, dolaşırken genç odası olarak tasarlanmış bu mobilyayı gördük. Tam bizim istediğimiz gibi modern ve sadeydi. Dolap ve çekmece kapakları renk renk boyanmıştı, beşiği ve day bed i yoktu, ölçüleri de farklıydı. Biz yusufun odasının ölçülerine göre gardrobu ve şifonyerini büyüttük. Beşik eklettik beşiğin korkuluklarını özellikle pleksiglas istedim. Yusufta böylece parmaklıklar ardından izlemeyecek odasını :) Bir de hem yerimizin geniş olmasından dolayı hem de kullanışlı olacağını düşünerek bir adet Day bed denilen seki tarzında gece yatılabilecek, gündüz de oturulabilecek bir parça ilave ettik. Ölçülerini tek kişilik yatak ebadında yaptık. Gerektiğinde yusufun yanında yatmak için kullanacağız. İleride de kendisi yatabilir. Mağazadakinden farklı olarak dolap ve çekmece kapaklarını düz beyaz istedik. Bir de duvardaki rafları ilave ettik.



Gelelim duvar kağıdına. Denizlide çok seçenek olmadığından internetten araştırdık duvar kağıdını. Eşimle tek ortak olarak birleştiğimiz duvar kağıdı bu uçan balonlu olandı. Benim alternatif olarak beğendiğim bir de kuşlu olan bu kağıt vardı ama eşim feminen buldu sanırım :) 




İstanbulda yaşayan görümcem asude sağolsun bizim için temin etti seçtiğimiz duvar kağıdını. Farklı kombinleri vardı fakat biz düz balonlu olarak kullandık, kombinlerini kullanmadık. 
Day bedin döşemesini mavi dikişlerinin biyesini beyaz düşünmüştüm en başta. Eşimin aklına kahve geldi böylece mavi-kahve oldu. Day bedin renkleri de odanın renklerini belirlemiş oldu, böylece odamız beyaz, mavi ve kahve tonlarında oldu. Tülümüzü de ona göre seçtik. 

Bilin bakalım battaniyenin içerisinde kim var :)




Gelelim halıya. Mavi halı bulmak gerçekten zormuş. Halının markası dinarsu, royal halı da da mavi seçenekleri vardı arayanlar için duyurulur. 
Merak edilen konulardan biri de yusufun  nevresim-pike takımı. Çok baktım ama erkek çocukları için hazırdaki seçenekler kısıtlı ve güzel değildi. Ben de kendim böyle isimli nevresim- pike takımı tasarladım. Fena da olmadı sanırım :) Yatak örtüsünü de Day bedin kumaşından diktirdim, onun fotosunu çekmemişiz.

Kuzucuğum bu fotoğrafta sadece 11 günlüktü dolaplara çekmecelere sığacak kadar minicikti, şimdi sığmaz sanırım :)





Kapı süsü de konsepte uygun olarak cici şeyler dükkanından. Aynısını Kübraname blogunun sahibi kübra yaptırmış. Cici şeyler dükkanı da sayfasına koymuş, görünce ben de bu süse karar verdim. Farklı olarak renklerini değiştirdim. 





Şimdilik oda ile ilgili aklıma gelenler bunlar. Sormak istediklerinizi mail yolu ile veya altta yorum kısmından sorabilirsiniz.

Mailim: hilalserter@gmail.com

Not: Fotoğraflar her zamanki gibi SAY fotoğraf evi Sevgi hanımın çekimi.


En kısa zamanda görüşmek üzere Sevgilerrr....



25 yorum:

  1. Hilalcim maşallah,çok tatlı olmuş.O resimler ne öyle.bayıldım burda:)Odanız harika olmuş.paylaşımlarını merakla bekliyorum.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) Öperim

      Sil
    2. Hayırlı bayramlar. her şey gönlünüzce olsun...

      Sil
  2. Maşallah kendisi gibi herşeyide çok güzel Rabbim ağız tadınla, sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah...

    YanıtlaSil
  3. Maşallah Rabbim nazarlardan saklasın. Seçimleriniz zevkli olmuş. Ellerinize sağlık. Sağlıkla, huzurla büyüsün inşallah. Hatice

    YanıtlaSil
  4. Tüm detaylara bayıldım. Ne kadar da zevklisin :)
    Çekmece pozlarına bayıldım. Maşallah ne şeker ya rabbim. Allah sağlık versin her ikinize de canım ;)
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim:) Artık o çekmecelere sığamıyoruz teyzesi :) öptüm

      Sil
  5. canım maşallah barekallah oğluşuna öncelikle.
    ben de dün daha yeni bebek odaları baktım masko'da, bizim için daha erkendi ama beğendiğim 2 duvar kağıdının ikisini de sen beğenmişsin. hatta akşam yatarken uçan balonlu olsun ya diye kendi kendime düşünmüştüm.
    iyi günlerde kullanın inşallah.
    bebişini de sağlıkla büyütürsün inşallah canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yıl bloggerların doğum yılı heralde, seni de tekrar tebrik ederim. Cinsiyeti belli mi? Sana şimdiden kolay gelsin o zaman :) Ben herzaman buradayım sormak istediğin zaman beklerim :)

      Sil
    2. Erkek gibi dedi doktorumuz ama peşine de %50 %50 demeyi unutmadı :) o nedenle kesin değil. Yine de gözüm hep erkek şeylerindeydi gezerken de... Kız olursa artık baya bir sürpriz olmuş olacak :)
      Teşekkür ederim canım sorularım gelecek merak etme ;)

      Sil
  6. Çok güzel bir oda ne şanslıymış Yusuf
    Rabbim hayırlı sağlıklı mutlu bir ömür nasip etsin inşaallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, amin inşallah :)) Sevgiler

      Sil
  7. selam hemşerim. seni tanıdığıma çok memnun oldum. tasarımların çok güzel bana değişik ilhamlar verdin. seni ve çekmecelere sığan oğlunu sevgiyle kucaklıyorum
    hoşçakal

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İLHAM VEREBİLDİYSEM NE MUTLU BANA :)) BEN DE MEMNUN OLDUM..

      Sil
  8. benim için muhteşem bir yazı olmuş Hilal, çok etkilendim ve not ettim :)

    YanıtlaSil
  9. Merhaba, odaniz cok guzel. Bebek yatagini ve day bed i cok begendim. Magaza ismini ve adresini verebilir misiniz? tesekkurler

    YanıtlaSil
  10. Maşallah :) çookkk oldu elbet göreli ama şimdi yazmak nasip oldu.. Instagram çıktı bloglar unutuldu yahu.. Ne güzel yazardınıZ oysa.. Güzel yazılarınızı da kendi bloguma da bekliyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba:)
      İnanın ben de o kadar özledim ki blogumu, daha sık yazmayı planlıyorum inşallah. Teşekkürler yorumunuz için :)

      Sil
  11. Merhaba, Bu duvar kağıdını internette bulamadım. Nereden temin edebiliriz acaba ?

    YanıtlaSil
  12. MERHABA, BENDE DENİZLİDE YAŞIYORUM VE BEBĞİM OLACAK BEŞİĞİNİZE BAYILDIM HANGİ MAĞAZADAN ACABA????

    YanıtlaSil
  13. merhaba,
    bende denizlide yaşıyorum ve beşiğinizi çok beğendim hangi mağazadan acaba???

    YanıtlaSil
  14. merhaba hilal hanım,
    biz de bebek bekliyoruz kısmetse.uçan balon konsepti ve yusuf ismini düşünüyorken internetten araştırma yaptığımda sizin konseptiniz ile karşılaştım çok hoşuma gitti.hala kullanmıyorsanız kapı süsünüzü satınalmak isterim..

    YanıtlaSil
  15. Merhabalar
    Allah kavuştursun sizi de. Kullanıyoruz kapı süsümüzü :)

    YanıtlaSil