Öncelikle Merhabalar Hanımlar, Mutlu Haftalar,
Bu tarifi İsviçreye gittiğimde komşumuzdan almıştım ve tarifin kolaylığını duyunca çok sevindim. Haftasonu yaptığımız Raclette Partisi için uyguladım tarifi ve sonuç çok güzel oldu.
Tarife gelirsek:
2 KG Ayva
3 Su bardağı toz şeker (Bu ölçü ile tatlı hafif oluyor, siz arttırabilirsiniz)
Ve bir adet düdüklü tencereye ihtiyacınız olacak.
2 Kg ayvadan 14 yarım ayva çıktı isterseniz tarifi yarıya da indirebilirsiniz.
Ayvaları soyuyoruz ve ortalarını çıkarıyoruz yalnız çekirdeklerini ayırın atmayın, onlarla birlikte pişireceğiz. Ben soyduğum ayvaları su dolu bir kaba attım ki hemen kararmasın. Soyma işlemi bitince düdüklü tenceremizin dibine yan yan ayvaları yerleştiriyoruz ve üzerine, çıkan çekirdekleri ve şekeri koyuyoruz (karanfil de koyabilirsiniz ben koymadım). Düdüklüyü kapayıp pişiriyoruz. Süresine gelince benim düdüklüm taze fasulyeyi 10 dakikada pişiriyor (Düdüklüsü çıktıktan sonra tabi) Ayva tatlısını 4.5 dk da pişirdim. Püf noktası ise düdüklüyü hemen açmıyoruz, ertesi gün açıyoruz. Ben akşam pişirdim sabah açtım.
Servis ederken de orta göbeklerine kaymak koydum üzerine de fıstık tozu serptim.
Denemenizi tavsiye ederim çok pratik. Bir tek ayvaların ortasını çıkarmak biraz zahmetli oluyor. Çay kaşığı yardımı ile çıkarırsanız ortaları rahat olur.
Şimdiden afiyet olsun hanımlar….
Not: Raclette partisi görüntüleri çok yakında.
kesinliklee süperdi, ellerine sağlık şekerim.. Raclette partisine zaten diyecek yoktu.. merakla fotoları bekliyorum canımcım :)
YanıtlaSilEllerine sağlık.Pek severim ayva tatlısını.Hafif olması ayrıca önemli benim için :)
YanıtlaSilçok lezzetli görünüyor ellerine sağlık şekerim :)
YanıtlaSilSağolun kızlar, @queen_ff benim için de hafif olması önemli yaz diyetindeyim türkiyenin yarısı gibi:)
YanıtlaSilHİLALİM ELLERİNE SAĞLIK CANIM:)ÇOK SEVERİMMMMMM.
YanıtlaSilTeşekkür ederim :) Tatlıyı kim sevmez dimi, kalorili olan herşey güzeldir:)
Sil