Çok konuşulan su böreğimin tarifini paylaşmaya geldi sıra :-) Geçtiğimiz pazar sabahı ne zamandır aklımda olan su böreğimi yaptım sonunda. Sıcak sıcak fırından çıktığı gibi yemenin tadı başka ;-)
Buyrun dostlar tarif huzurlarınızda...
Hazırlama Zamanı 120 dakika
Pişirme Zamanı 45 dakika
Kaç Kişilik 16
Malzemeler
- Hamur için: 4 Yumurta, 1 Bardak Süt, Tuz, Un
- Sos için: 125 gr. Tereyağ, 1 Bardak Süt
- İç harcı: 750 gr Beyaz Peynir, Yarım demet maydanoz
- Üzeri için: Tercihen Krema
Hazırlanışı
Hamuru yoğuruyoruz. 9 Eşit pazıya bölüyoruz. Her birini tepsi büyüklüğünde açıyoruz. Önceden hazırladığımız tuzlu ve sıvı yağlı kaynar suda, açtığımız hamurları birer birer (yaklaşık 1-2 dakika) haşlıyoruz, haşlanan hamurları soğuk suya atıp soğutuyoruz elimizle süzüp tepsimize döşüyoruz. Her katı sosla ıslatıyoruz, tercihe bağlı olarak 3 katta bir harcımızdan koyuyoruz. En üst katına sos ve tercihen krema koyuyoruz. Önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika alt katta 250 derecede, 25-30 dakika orta katta 200 derecede pişiriyoruz. (Hazırlanma aşamasını aşağıdaki fotoğraflardan takip edebilirsiniz.)
NOTLAR:
- Beyaz peyniri erisin isterseniz yağlı bütün kalsın isterseniz kuru olarak tercih edin.
- Su böreğinin 2 tarafıda kızarsın isterseniz alt üst edebilirsiniz. Haşlanmış olduğundan alt katı pek kızarmıyor ama bu böreğin usulü de bu :-)
AFİYET OLSUN...
Anlatımın ne güzel...
YanıtlaSilResimler konuşuyo resmen..
Ellerine sağlık...
Bende çok severim su böreğini çokta yaparım,bnmde bi püf noktam var bu börekte
bakır leğen almıştım eminönünden onda kaynatıyorum ocakta suyu yine büyükçe bi leğene koyuyorum soğuk suyu
yoksa küçük tencerelerde yapamıyorum ne mümkün :)
Tkrar ellerine sağlık marifetli arkdşım..
Ben teşekkür ederim yorumun için, su böreğine kim hayır diyebilir ki :)
Sil